Prikkertjes 6

Prikkertjes (6)
Tussen de reacties die ik binnenkrijg zitten soms kleine pareltjes. Ik wil er twee met jullie delen. Een plaatje en een praatje. Een creatief vormgegeven plaatje dat roept "spaar ons landschap" en een praatje dat op emotionele wijze hetzelfde verwoordt. Dat mensen zich zoveel moeite getroosten, getuigt toch van een grenzeloze betrokkenheid? Een prikkertje waard!

"Hoi Jo🍀
Ik realiseer me nu des te meer wat de waarde van het ‘ruimtelijke/open stuk’ tussen Grevenbicht en Obbicht. Dit is een uniek stuk, historisch en geografisch. Voor welzijn en leefbaarheid van belangrijke meerwaarde. Dit mag niet verloren gaan. Dit krijgen we nooit elders terug. Het is niet vervangbaar. Ruimtelijkheid is iets wat schaars is.
Het gaat vooral over economische belangen, niet over wat niet in geld is uit te drukken. Mensen realiseren zich niet wat het voor de langere termijn zal betekenen.
Roofbouw op natuur en inleveren van een stukje rust. Er is nog maar weinig van over. Politiek zou niet alleen over macht en geld moeten gaan. Maar blijkbaar erg moeilijk hier het gesprek over te voeren. Mensen denken op korte termijn en in belang van enkelen, niet over een hoger gemeenschappelijk belang. Ik voel verdriet. Ik zie niet hoe ik hier iets positiefs kan bijdragen. Machteloosheid overheerst.
Vandaag heb ik wel genoten van het mooie wat er is, juist op dit stuk. Alsof het gebiedje nu extra stond te stralen in de zon. Een uitstraling: laat me vrij! Zie mij en hou van mij.
Ik wilde dit even met jou delen. GF"

Geen fotobeschrijving beschikbaar.
Prikkertjes 5