Prikkertjes 2

Prikkertjes (2)
Soms voel ik aandrang de hooivork uit te halen voor een prikkertje.
Het voorstel van het college van B&W om de gemeenteraad nu al een besluit te laten nemen over het dichtmetselen van het Bichter Middengebied, is me in het verkeerde keelgat geschoten. Medebestuurders onder druk een besluit laten nemen over een project waarvan de besluitvormingsprocedure nog maar net is opgestart (voorontwerp bestemmingsplan), vind ik beneden alle peil. Of het mogelijkerwijs eventueel nog juridisch te verantwoorden valt, staat hier volkomen los van. Het is manipulatie van een bedenkelijk niveau.
Het is ook in strijd met de eigen afspraken binnen het gemeentebestuur. Op 5 juli 2017 is de Raad akkoord gegaan met (ik citeer) “planvorming ter voorbereiding op definitieve besluitvorming” (zie bijlage). Het gaat dus om “besluitvorming”. Bovendien niet “voorlopig” of zo, maar “definitief”. Duidelijk toch? Zolang de besluitvorming niet is afgerond kan geen definitief besluit genomen worden. Logisch dus.
Zal er een raadslid zijn dat zich roert? Ben benieuwd. Of gaan we weer als makke schapen....?

College van Sittard-Geleen, zo ga je niet met medebestuurders en zeker niet met je burgers om. Zelfs mijn eigen partij lijkt dit spelletje mee te spelen. Maakt trouwens niet uit of je voor of tegen het voorstel bent. Elke burger moet beseffen dat met dictatoriaal opererende bestuurders de winnaars van vandaag, de verliezers van morgen kunnen zijn.
Zo, dat moest er even uit.
Prikkertje met de hooivork.
Dat lucht op.

Afbeelding kan het volgende bevatten: tekst
Prikkertjes 6